Naar de psycholoog

Wanneer ga je naar een psycholoog? Wat doet de psycholoog eigenlijk? En belangrijker nog, wat verwacht een psycholoog van jou?

Voor veel mensen is het niet duidelijk wanneer ze de stap moeten zetten om hulp te zoeken. Het is ook niet makkelijk: waar ligt de grens in het zelf oplossen van je problemen of om hulp vragen? Hoe beoordeel je wat ‘normaal’ is en wat niet? Als je je een paar dagen down voelt, ben je dan depressief? Heb je meteen een dwangstoornis als je 3 keer checkt of het gas wel uit is?

Wees gerust

Er is geen goed of fout, er is geen grens. Je hoeft geen grote problemen te hebben om naar een psycholoog te gaan. Het kan zijn dat je heel moe bent of heel veel angst of verdriet hebt. Maar ook als je veel piekert, even vastloopt in je werk, relatie of studie, als je een vraag hebt of een keuze moet maken of zelfs als je gewoon even van je af wilt praten, kan een psycholoog je helpen.

Wat doet een psycholoog?

Een psycholoog denkt mee over de mogelijkheden in jouw leven. Leert je de weg te bewandelen die voor jou het beste is, of maakt de weg in jouw leven wat makkelijker begaanbaar. Een psycholoog leert je de lichtpuntjes weer te zien als je ze uit het oog bent verloren, en helpt je je sterker en krachtiger te voelen in het leven dat je leidt. Een psycholoog geeft je tips en handvatten en inzicht in je gedrag en denkwijze, zodat je je leven kan vormgeven op de manier die het best bij jou past.

Wil je meer weten, of vraag je je af of je bij mij aan het juiste adres bent? Schroom dan niet en neem contact met me op.