Rouw & Verlies

Wanneer je iets of iemand verliest heeft dat een grote impact op je leven. Je verliest als het ware een deel van je basis. Dit kan hevige emoties met zich meebrengen. Je bent misschien heel boos, of bang, of hebt enorm veel verdriet. Het kan ook zijn dat je blokkeert en misschien heel weinig of niets voelt.

Verschillende soorten verlies

Het leven kent verschillende soorten verlies. Het kan gaan om het verlies van een aspect in je leven, zoals je baan. Of het verlies van een dierbare. Maar het kan ook gaan om het verlies van een stukje van jezelf. Bijvoorbeeld de achteruitgang van je lichamelijke gesteldheid, het verlies van je (bewegings)vrijheid of van je geheugen.

Een ‘plekje geven’

Elke vorm van verlies moet verwerkt worden. We moeten het niet wegdrukken maar aanvaarden en een ‘plekje geven’. Dat is helemaal niet makkelijk. Een rouwproces kan confronterend en heftig zijn, en het kost veel energie. Je komt terecht in een achtbaan van emoties.

Verstoord verwerkingsproces

Soms loopt de verwerking echter vast en blijf je hangen in een emotie of blokkeer je volledig. Ook kan het zijn dat je je erg neerslachtig voelt. Je komt er alleen moeilijk uit en kunt wel wat ondersteuning gebruiken.

Ik help je

Geloof me, rouwen hoef je niet alleen te doen! Het is zwaar en moeilijk en ik begeleid je graag. Het is niet nodig om eerst vast te lopen voordat je hulp zoekt. Het kan prettig zijn wat ondersteuning en een luisterend oor te hebben als er een stukje van je basis wegvalt. Mocht je het prettiger vinden dat ik bij je thuis kom, dan is dat ook mogelijk.

Maak een afspraak online

Klik op de button hiernaast om online een afspraak te maken met een van onze therapeuten.

ONLINE AFSPRAAK