De Therapie
En dan ga je naar de psycholoog…. en nu? Misschien vind je het eng of spannend om over jezelf te praten. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom wordt hieronder uitgelegd hoe het in zijn werk gaat.
Het eerste gesprek
Het eerste gesprek bij een psycholoog is een korte kennismaking. Hierin willen wij jou als persoon zo goed mogelijk leren kennen. Wie je bent, hoe je in elkaar zit, hoe je omgeving eruit ziet en hoe je jeugd geweest is. Jij bepaalt echter zelf wat je wel of niet vertelt. Het belangrijkst is dat wij een beeld krijg van jou en je klachten. Een van onze psychologen gaan met jou kijken wat het doel is van de behandeling, wat we willen bereiken. We geven hierbij onze visie en we leggen uit welke methoden hiervoor geschikt zijn. Als jij je hier ook in kan vinden en je prettig voelt in het contact dan kunnen we hier in de vervolgsessies samen aan gaan werken.
De behandeling
Hoe de behandeling eruit ziet en hoelang deze duurt is per persoon verschillend. Het hangt af van jouw klachten en behoeftes. Soms is het nodig elke week te komen, soms laten we er meerdere weken tussen. Dit mag je zelf bepalen. Het is aan te raden om aan het begin wat frequenter te komen om er ook echt aan te werken, daarna kunnen we langzaam afbouwen. Het gemiddelde aantal sessies ligt bij 8 tot 10, maar het is wel erg afhankelijk van je hulpvraag. Soms kunnen we in een paar sessies al heel wat bereiken en soms is er wat meer voor nodig.
Jij staat centraal
Hieronder vind je therapievormen die wij gebruiken in onze praktijk.
‘Iedereen is tegen mij. Niemand ziet mij. Anderen kunnen alles beter. Ik kom hier nooit meer uit. Dit kan niet goed gaan. Niemand geeft echt om mij.’ Misschien herken je deze gedachten en doe je jezelf hiermee tekort. Goed om deze gedachten onder de loep te nemen.
Er moet zoveel! Van anderen, van jezelf. Je holt van het een naar het ander en vindt nauwelijks de tijd om alles te laten bezinken. Je bent vaak niet met je aandacht waar je met je aandacht zou willen zijn. Daardoor loopt het vaak niet helemaal lekker als je iets aan het doen bent of In het contact met anderen. En al die keuzes en prikkels kunnen stress en onrust veroorzaken. Herken je dit?
Misschien heb je er al vaker van gehoord: EMDR. De volledige term is ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’ Therapie. EMDR is een revolutionaire methode om snel lading af te halen van nare of traumatische ervaringen. Ook kan EMDR ingezet worden om negatieve denkbeelden of blokkades op te heffen.
Tekst
In de meeste gevallen gebruiken we een mengeling van deze vormen. Jijzelf en jouw klachten zijn uniek. We zorgen ervoor dat de therapie aansluit bij jouw behoeftes: een behandeling op maat!