Relatieproblemen? Psycholoog Elst helpt

Ruzies, ergernissen en spanningen komen in iedere relatie voor, dat is niks om je zorgen over te maken. Wanneer jullie relatie hier echt onder lijdt doen jullie er verstandig aan om begeleiding te zoeken.

Wat is een relatieprobleem?

  • Conflicten worden niet meer opgelost

  • Ruzies lopen vaak uit de hand

  • Je hebt het gevoel niet begrepen te worden door je partner

  • In jullie relatie is er geen ruimte meer voor emoties

  • Jullie leiden allebei een eigen leven

  • Jullie praten (te) weinig of niet meer met elkaar

Communicatie en denkfouten in je relatie

Waar het meestal misgaat in een relatie is de communicatie. We praten teveel over de vorm, maar te weinig over de inhoud. Zo kan je misschien ontzettend kwaad worden omdat je partner voor de zóveelste keer de vuilnis niet aan straat heeft gezet en daar eindeloos over discussiëren, maar als we echt naar binnen kijken gaat het eigenlijk gaat het niet om de vuilniszak, maar om het feit dat jij je misschien niet serieus genomen voelt door je partner.

Daarnaast denken we vaak te weten wat de ander denkt of voelt in bepaalde situaties, maar is dat eigenlijk wel zo? Ook willen we graag dat onze partner over de dingen denkt zoals wij dat doen, en kunnen we het slecht verdragen wanneer hij of zij iets anders vindt of doet als wat wij zouden doen. Maar waarom?

Patronen doorbreken relatieproblemen

Psycholoog Elst helpt jullie de patronen die bestaan binnen jullie relatie te doorbreken en tot de kern van het gevoel te komen. Door te weten wat er bij de ander speelt, kunnen jullie samen een oplossing leren te vinden. Hierdoor ontstaat meer verbondenheid en kan de liefde weer opbloeien.

Wacht niet te lang met relatieproblematiek

Veel mensen schakelen pas hulp in wanneer ze hun relatie al bijna hebben beëindigd. Een laatste poging als het ware. Soms kan het helpen iets eerder beroep te doen op de ondersteuning van een objectieve derde. Wanneer door jullie besloten is, of wordt, dat de relatie beter kan worden beëindigd, dan begeleiden we jullie natuurlijk ook in dit proces.